Angstanfald

Symptomer på angstanfald
Angstanfald er angst der optræder i anfald, ofte som lyn fra en klar himmel. Symptomer på angstanfald (eller panikangst, som man også kalder det) er, at pulsen stiger voldsomt, man hyperventilerer, ryster, koldsveder, og man er har en følelse af at man mister kontrollen sin krop. Mange tror, da det er så pludseligt, at de har fået en blodprop, og ender derfor ofte på skadestuen. Mange vender dog hjem igen med beskeden om, at det er angst symptomer. 

Hvad kommer angstanfald af

Angst og angstanfald, er noget man udvikler på baggrund af noget andet og dybere. Dvs at det er en såkaldt belastningsreaktion. Hvis man forestiller sig, at psyken er ligesom et isbjerg, så er angsten og angstanfaldene, de øverste ti procent, og nedenunder ligger så alt det der gør, at man har udviklet angst. Her ligger alle de følelser, vi har lukket af til, og fortrængt, i forsøget på at være dem vi tror vi skal være, for at være gode nok. Følelser af mindreværd og utilstrækkelighed, frygten for ikke at være gode nok eller gøre det godt nok, usikkerhed og nervøsitet, frygten for hvad de andre tænker om os og om de kan lide os, fokerthed, ensomhed, forladthed, ulykkelighed, skam, opgivenhed osv osv. Alle de følelser lukker vi af til, for de fleste af os har ikke lært at håndtere dem hjemmefra. Vi har lært at vurdere vores følelser og dermed os selv - og det giver angst! På den med ser man altid, at det de følelser vi har lukket af til, der udløser angsten. Det er dét, der er selve belastningen, de halvfems procent, og det er selve lukningen til e følelser, der gør at vi har fået angst.

Hvorfor får man angstanfald

Mange oplever panikangst, eller angstanfald ift stress. Det sker ofte ved, at man knokler og knokler, gør alt for meget, med alt for få resourcer, og til sidst er bægeret fyldt op, og så flyder det over med stress og angstanfald. For at komme angst komme angtsanfaldene til livs, bliver man derfor nødt til at bearbejde det adfærdsmønster der gør, at man har udviklet angst. Man kan godt nøjes med at symptombehandle på angsten i sig selv (ved at undgå de situationer der giver angst og forsøge at undgå at blive stresset), men bægeret vil stadig være fyldt, psyken vil stadig være overbelastet og ofte vil det være et spørgsmål om tid, før bægeret igen skvulper over med angst. Der skal ofte en langt dybere og tilbundsgående behandling af angstanfald til, før man kommer det helt til livs, og ofte end et nødvendigt med professionel hjælp.

Behandling af angstanfald

Med tankefeltterapi kan man behandle sig ud af angstanfald, og alle de følelser, symptomer og reaktioner, der gør at man har fået angst. Man behandler i nutid og i fortid, på de ti procent af isbjerget og på de halvfems procent der ligger nedenunder, og så kan man mærke under behandlingen at følelserne forsvinder, og fra gang til gang at de blir mindre og mindre. Over et forløb på fem sessioner, ser man at op mod halvfems procent er ude at dét, de kommer for at blive behandlet for.

For bestilling af tid, se her