Angstformer

Der finder mange forskellige angstformer. Fælles for de forskellige former for angst er, at angst er det man kalder belastningsreaktioner. Dvs. noget man udvikler på baggrund af noget andet, et psykisk pres, en følelsesmæssig overbelastning. Når man lider af angst, er det derfor ikke selve angsten der er problemet (selvom det er det man mærker mest), men alt det der ligger nedenunder, alle de følelser éns psyke er presset af (og med). Det er nemlig presset fra dem, der gør at man har fået angst.
I de forskellige former af angst indgår (udover selve angstsymptomerne og angst for angsten), typisk følelser som mindreværd og lavt selvværd, utilstrækkelighed og uformåen, usikkerhed og nervøsitet, angst for hvad andre tænker om én og angst for at andre kan se man har angst, skyld, skam, ensomhed, forladthed, fortabthed, forkerthed, mfl.
Eksempler på typiske angstformer er panikangst (ofte stress relateret), angst for angsten (altid i forbindelse med de forskellige former for angst), generaliseret angst (som man typisk har med sig fra opvæksten), social angst, præstationsangst, samt alle fobierne.
Langt de fleste former for angst kan behandles med tankefeltterapi. Læs mere om hvordan man gør her