Anja, 32 år

Lavt selvværd

Jeg havde et mønster med hele tiden at skubbe min kæreste væk, selvom han synes jeg var den mest fantastiske kvinde, og altid bekræftede mig. Jeg troede simpelthen ikke på det, for mit selvhad var så stor. Jeg vidste at hvis jeg ikke gjorde noget ved det, ville det ødelægge vores forhold. Jeg var klar over at det hele bundede i mit forhold til min far og det kæmpesvigt jeg havde oplevet i min barndom. Men jeg blev nød til at få bearbejdet det, for hvis ikke, ville jeg aldrig kunne få et længerevarende forhold, jeg ville være for selvdestruktiv.

Det mønster ville jeg bare ikke mer.Så googlede jeg lavt selvværd og kom ind på Elisabeths side. Jeg sagde til min kæreste at jeg ville bruge de her penge på det, for det var vigtigt. Men det ville han ikke acceptere, så han skred. Selvom det var mange penge, kunne jeg se på de andres historier og alt det der stod på hjemmesiden, at det var noget jeg blev nød til at prøve. Det var simpelthen noget jeg måtte gøre! Men min kæreste skred.

Allerede efter én behandling kunne jeg mærke forskel. Blev ikke ramt på samme måde, når min chef var negativ overfor mig fx. Hvor før ville jeg være gået fuldstændig i come, tænkt og følt at jeg ikke var god nok og ikke duede til noget. Og det blev vare bedre og bedre over forløbet.

Nu er det fuldstændig væk. Det kommer slet ikke i de situationer det plejede at komme i, mit mindreværd. Slet ikke! Har sagt mit job op. Kunne bare mærke at det var det rigtige. Folk siger til mig at jeg ser stærk ud. Det er osse sådan jeg har det. Men helt af sig selv.

Det har været super godt! Vidste hver gang jeg kom, at når jeg gik ud herfra ville jeg have fået det endnu bedre, være et skridt nærmere. Det er bare blevet bedre og bedre helt af sig selv, uden at jeg har skullet kæmpe med det, bruge masser af tid og tankevirksomheden på det. Det har været virkelig godt! Vildt at jeg havde det SÅ skidt i SÅ mange år, og fik det SÅ godt på SÅ kort tid!