Lilli, 60 år

Depression og panikangst

Det startede med at jeg havde ondt i maven. Jeg tabte mig rigtig meget. Så jeg blev selvfølgelig bange for om jeg havde kræft. Samtidig opdagede jeg at jeg havde en svulst i brystet. Det forbandt jeg med at mon søster var død af brystkræft, af en svulst i brystet, og småternede jeg at jeg havde fået det samme. Og så kørte det bare løs psykisk. Jeg havde det virkelig skidt psykisk, men havde osse mange fysiske symptomer. Havde meget ondt i maven.

Det stod på et halvt års tid, hvor jeg blev ved med at tabe mig. Kunne stadig ikke spise noget. Så var der én der sagde at kvalme godt kunne skyldes noget psykisk. Min læge sagde at jeg havde en depression og gav mig medicin, men den fik jeg det bare dårligt af. Jeg græd og græd, var bundulykkelig, og det var helt umuligt.

Så faldt jeg over Elisabeths side. Det var meget dyrt, men ville gerne være fri for at spise medicin, som jo osse var dyr, så jeg synes det var værd at prøve.

Det har været rigtig godt, for jeg har samtidig fået ryddet op i en svær barndom med meget svigt. Jeg havde også en dyb sorg over min søster, som døde for år siden, og over dén måde hun døde på. Derudover var der mit rigtigt dårlige og uafklarede forhold til min mor, der ikke ville se mig det sidste halvandet år af sit liv. Det var meget smertefuldt og svært.

Men jeg fik både behandlet min store sorg, og også min vrede overfor min mor. Og jeg kom ud af min angst og min depression. Og det er så dejligt at have et værktøj der virker med det samme. Når jeg mærker lidt uro, begynder jeg bare at massere punktet i venstre side, og så breder der sig sådan en dejlig ro og varme i hele kroppen, så slapper jeg af. Det er fantastisk. Det har været rigtig godt at gå Elisabeth.